Roerbakken is al omscheppend bakken op hoge stand. Dit is een snelle bereidingswijze omdat de ingrediënten -vaak kleurige groenten en meerdere soorten vis- in kleine stukken gesneden zijn en dus snel gaar worden.
Tips
Roerbakken gaat het beste met stevige vissoorten. Dit zijn bijvoorbeeld: tonijn, zalm, tilapia, grote garnalen, meerval en zeewolf. Minder stevige vissoorten vallen tijdens het omscheppen sneller uit elkaar. Vis wordt wat steviger als je het besprenkelt met citroensap en even laat staan. Gebruik een wok met een goede antiaanbaklaag. Vis heeft soms de neiging om vast te plakken aan de pan. Verhit de wok eerst voor, schenk de olie erin en laat deze over de hele bodem uitvloeien. Zodra de olie heel licht walmt kunnen smaakmakers zoals ui en knoflook erdoor. Als die gaan geuren kan de vis erbij. Schep vis niet te vaak om, zodat het heel blijft. De vis is klaar als de stukken ondoorschijnend zijn.
Vishandel Fa. Gebr. De Graaf
Zuidwenk 104
3751 CG Bunschoten-Spakenburg
033-2983588
0613080908 (Lubert de Graaf)
0627170419 (Wesley de Graaf)
https://vishandelgebrdegraaf.jimdofree.com
https://vishandelhdegraaf.jimdofree.com/
KvK 31013325
Maandag | geen markt | ||
Dinsdag |
Utrecht Baarle-Nassau |
Smaragdplein St.Annaplein |
09:00-14:00 09:00-12:00 |
Woensdag |
Utrecht Haaksbergen |
Vredenburg Markt |
10:00-17:00 08:30-12:30 |
Donderdag |
Emmeloord Utrecht |
Kettingplein Overvecht |
09:00-15:00 09:00-13:00 |
Vrijdag |
Grave Utrecht |
Hoofschestraat Kanaleneiland |
08:30-12:30 09:00-13:00 |
Zaterdag |
Lichtenvoorde Utrecht |
Korte Rapenburgsestr Vredenburg |
08:30-12:30 08:00-17:00 |